Minunea de la București. Lovitură istorică pentru mafie! Mesajul lui Mihai Goțiu pentru Emil Boc

Minunea de la București. Lovitură istorică pentru mafie! Mesajul lui Mihai Goțiu pentru Emil Boc
Minunea de la București. Lovitură istorică pentru mafie! Mesajul lui Mihai Goțiu pentru Emil Boc

”Domnule Emil Boc, uite că la București se poate spune ”stop”!”, scrie Mihai Goțiu pe pagina sa de socializare, vineri, după ce Consiliul General al Municipiului București a votat, în aceeași zi, suspendarea PUZ-urilor de sector pentru 12 luni.

Fostul senator USR, cel care militează de ani de zile pentru o natură curată și păstrarea spațiilor verzi în orașe și a păduri în munți, se arată extrem de fericit de decizia CGMB de azi pe care și-ar dori-o implementată și la Cluj-Napoca, orașul de care este legat. Conform hotărârii de azi, spațiile verzi din Capitală pot primi o nuă șanse pentru a fi consevate, fără a mai da liber la construcții care distrug mediul.

”ALERTĂ: LOVITURĂ ISTORICĂ PENTRU MAFIE! Domnule Emil Boc, uite că la București se poate spune ”stop”! Decizie radicală pentru viitorul sănătos al cetățenilor și, mai ales, al copiilor din Capitală, votată astăzi. FELICITĂRI, Nicușor Dan și colegilor consilieri din USR PLUS!”, își începe postarea Mihai Goțiu.

”Minunea” de astăzi

”Au trecut mulți ani și mai că îmi pierdusem speranța că vreo decizie politică luată în București o voi putea prezenta ca model pentru Cluj. Astăzi, s-a produs ”minunea”.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat suspendarea, pentru o perioadă de un an, a PUZ-urilor din Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. Nu s-a ajuns la o suspendare pe doi ani, așa cum era propunerea inițială susținută de USR PLUS și Nicușor Dan, dar nici cele trei luni (timp total insuficient pentru a intra în normalitate), cum ar fi vrut PNL.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu subiectul, PUZ-urile (planurile urbanistice zonale) în discuție au fost cele de care au profitat cu vârf și îndesat rechinii dezvoltărilor imobiliare aberante, pentru a construi haotic și, mai ales, pentru a distruge și înghiți spațiile verzi ale orașului. Din suferința a sute de mii și milioane de cetățeni, în unul dintre cele mai poluate orașe ale Europei, ”băieții deștepți” ai imobiliarelor au făcut milioane de euro și au sfidat opinia publică.

La modul cel mai propriu, decizia de astăzi e una pentru viitorul copiilor din București, cei mai afectați, încă din primii ani ai vieții de poluare și de efectele toxice ale acesteia, cu urmări pentru tot restul vieții lor.

Pentru acest act de curaj – pentru că e un act de curaj să-ți asumi o astfel de decizie, știind că după colț te așteaptă armatele de avocați ale rechinilor imobiliari, plătiți, la rândul lor, regește, tot din banii făcuți de pe urma suferinței altora – îi felicit pe colegii mei consilieri de la USR PLUS din CGMB și pe Nicușor Dan. Și sunt alături de ei în atacurile la care vor fi supuși atât în presă (că tentaculele mafiei imobiliare sunt mari și dau ”de mâncare” și unor guri din zona asta), cât și politic.

Astea sunt genul de decizii care fac diferența pentru calitatea vieții noastre și acestea sunt deciziile așteptate de la politicieni!”, mai scrie Goțiu.

Mesajul pentru Emil Boc

”Și, da, rămân cu gustul amar că în orașul atât de drag mie, Cluj-Napoca, și în localitățile limitrofe acestuia, dezvoltatorii imobiliari continuă să-și vadă nestingheriți de afaceri, să înghesuie blocuri între blocuri, să construiască ”coșciuge” hidoase în zone protejate istoric, să primească avize și autorizații în zone fără utilități (canalizare, trotuare, străzi asfaltate, parcuri, grădinițe, școli), doar pe promisiuni frumoase că ”vor fi făcute cândva”. Recentul scandal al ”Coșciugului” de pe strada Avram Iancu (clujenii știu la ce mă refer) e imaginea simbolică a acestui haos, nicidecum o excepție antologică.

Sper ca domnului primar Emil Boc să ia aminte la decizia de astăzi, din București, și să înțeleagă, până nu e prea târziu (pentru clujeni), că de acum ceea ce face nu va mai fi comparat doar cu golăniile și mizeriile unor primari gen Oprescu ori Firea.

PS.: Da, există și dezvoltatori imobiliari onești. La fel cum în cazul tăierilor ilegale de păduri există și firme care își desfășoară cinstit activitatea și nu fură. Mă aștept ca aceștia să înțeleagă că, totuși, decizia e și în avantajul lor. Că eliminarea Mafiilor (și mafioților), că vorbim de cea a pădurilor ori de cea imobiliară, le va aduce beneficii majore când își vor putea desfășura activitatea fără ”concurența” șpăgarilor și mituitorilor” punctează fostul senator USR.

În final, Goțiu explică și de ce a ales anumite poze pentru a-și ilustra materialul: ”Notă: în galeria foto, fotomontaje care au circulat în mediul online, cu hidoșenia de hotel care se construiește în centrul Clujului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gotiu mafie imibiliaregotiu mesaj bocgotiu nicusor danlovitura pentru mafiemafia imobiliarelorpuz-uri suspendate
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes