Opinii

Nicușor Dan: Doamna Firea, cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei în alegerile locale, amintește, vineri, de risipa banilor, căpuşarea bugetului prin intermediul companiilor municipale şi lipsa de interes a primarului Firea care au condus la o situaţie greu de imaginat pentru o capitală europeană: falimentul, după cum susține el.

El reaminteşte că, în aprilie anul trecut, afirma că “Primăria nu poate să nu intre în faliment, din cauza primarului PSD care a construit bugetul pe încasări de 7 miliarde lei în 2019 şi a încasat 4 miliarde lei, ca şi în anii precedenţi”.

“Doar împrumutul de trezorerie de 100 milioane euro şi cei 100 milioane lei primiţi din Fondul de rezervă al Guvernului au făcut ca falimentul să nu fie deja în 2019.

Situaţia gravă a finanţelor Primăriei Capitalei, pe care am prezentat-o, din nou, şi în urmă cu câteva zile, bazându-mă pe cifre exacte, se confirmă, din păcate, în acest moment, când conturile administraţiei bucureştene sunt blocate. În loc să se ocupe de rezolvarea situaţiei în cazul Costanda, care a câştigat de un an procesul cu Primăria Municipiului Bucureşti, primarul PSD – Firea a propus Consiliului General o soluţie fără fundamentare, care nu putea fi votată. Mai mult, a cheltuit în avans banii Primăriei Capitalei, iar acum nu mai are cu ce să plătească nimic. Acum un an duduia Bucureştiul de târguri şi concerte, acum a rămas doar praful de pe tobe. Doamna Firea, cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată vineri de către Trezorerie de blocarea conturilor pentru recuperarea unei datorii către Costică Constanda.

Alte știri de interes

Este păcat, Ioane! Și târziu…

Gabriela Ibens

Mirosul de cerneală chinezească

Gabriela Ibens

Parfumul mălinilor de pe Strada Veche

Gabriela Ibens

Impresarul de meseriași

Gabriela Ibens

Paradoxul GRATUITĂȚII în sistemul medical românesc: Donatorii devin DUȘMANI ai statului. Plasma convalescentă NU poate fi recoltată din cauza ”Baronilor sângelui”, iar românii mor de coronavirus

Mihnea Tudor

Eleva de 10, care a refuzat ”recompensa” Guvernului, acuză hărțuirea părinților săi. ”Îmi aduce aminte de Ceaușescu”

Gloria Pascu

Brânza bună se cunoaște de dimineața

Gabriela Ibens

Scurt tratat de marketing electoral sau Cum să ai eficiență maximă cu investiții minime

Gabriela Ibens

De ce nu sunt bune vacanțele. Zâmbești, te scuturi, te ridici…

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »