Guvern

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a comentat marţi înregistrarea în care candidatul Dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan discută cu un consilier de la Primăria Sectorului 4 despre demolarea unei construcţii din ”Orăşelul Copiilor” aparţinând unui om de afaceri controversat. Conform lui Orban, discuţia nu relevă o negociere, concluzia sa fiind că “toţi mafioţii şi toţi interlopii care au trăit bine sub guvernarea locală PSD” încearcă să-l discrediteze pe Nicuşor Dan fără niciun fel de bază”.

Orban a fost întrebat marţi, dacă înregistrarea apărută cu Nicuşor Dan în care acesta e acuzat că ar negocia cu un reprezentant al Primăriei în numele unui om de afaceri afectează imaginea PNL.

“Nu mi s-a părut o negociere. E urât să-l înregistrezi pe cineva atunci când vorbeşti cu el, dar ceea ce ce vreau să spun este că PSD-ul este disperat că pierde teren pe zi ce trece. Toţi mafioţii şi toţi interlopii care au trăit bine sub guvernarea locală PSD încearcă disperaţi să-l discrediteze pe Nicuşor Dan, fără niciun fel de bază. În cazul respectiv era vorba de un abuz al Primăriei care a vrut să demoleze o clădire, Asociaţia ”Salvaţi Bucureştiul”, care a apărat cetăţenii de abuzurile primăriilor, a venit în sprijinul cetăţeanlui care era pus în pericolul de a-i fi demolată clădirea, iar în instanţă, cu sprijinul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a fost anulată decizia de demolare, deci procesul a fost câştigat. Ce negociere e acolo? Şi nu cred că mafioţii şi interlopii trebuie să facă legea”, a declarat Orban, citat de news.ro.

El a mai afirmat că acea înregistrare nu aruncă nici măcăr o umbră de îndoială asupra lui Nicuşor Dan.

“Faptul că sunt date astfel de înregistrări pirat care nu au niciun element credibil şi care nu constituie din punctul meu de vedere nu pun nici măcar o umbră de îndoială asupra candidatului Nicuşor Dan îmi arată disperarea PSD şi faptul că sunt capabili să apeleze la orice fel de mijloace. Nicuşor Dan este un om cunoscut, este un om corect, un om cinstit, un om care s-a bătut pentru interesele bucureştenilor fără să aibă vreo funcţie publică, care a ferit bucureştenii de abuzuri, care s-a luptat pentru respectarea legislaţiei în domeniul urbanismului şi această înregistrare nu este altceva decât o măsură disperată din partea mafioţilor şi interlopilor care sprijină PSD”, a mai declarat liderul PNL.
Discuţia dintre Nicuşor Dan şi Cristian Zărescu, consilierul primarului Sectorului 4, viza ordinul de demolare a unei clădiri din ”Orăşelul Copiilor” aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache.

Reacția lui Nicușor Dan

Nicuşor Dan a precizat într-o postare pe Facebook: ”Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forţeze, evident fără succes, vreo declaraţie compromiţătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acţiune abuzivă a administraţiei locale. În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului şi Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluţie amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, le-am cerut celor două părţi să se întâlnească, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat şi justiţia ne-a dat câştig de cauză, fapt care arată că acţiunea noastră a fost una legitimă”.

”Ne-a cerut să oprim o demolare, să ajungem la o înţelegere”, afirmă consilierul care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Tătaru, despre vaccinul anti-COVID-19: Se preconiza ca în decembrie să vină prima tranşă şi în ianuarie să putem face primele vaccinuri

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »