Politica

Orban se ține tare, după ce liderii liberali i-au cerut demisia: „PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte”

Șeful liberalilor, Ludovic Orban, a comentat, marţi, faptul că unii reprezentanți ai partidului i-au  cerut să demisioneze din funcția depreședinte al PNL: „PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru”.

De asemenea, Orban a precizat că problemele trebuie discutate în forurile partidului, nu în public, și a afirmat că el nu polemizează cu colegii de partid în public. 

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii de partid în public, în calitate de preşedinte al PNL obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, aşteaptă de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”, a declarat Orban.

Întrebat dacă intenţionează, totuși, să-și dea  demisia din funcția de șef al partidului,  Ludovic Orban s-a ținut tare pe poziție: „Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru. Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe Orban şi modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului. Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale, potrivit news.ro.

Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, la RFI, că Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil şi că nu este nevoie ca acesta să îşi dea demisia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Alin Tişe, afirmă, referindu-se la scandalul din cadrul Partidului Naţional Liberal şi la faptul că mai mulţi oameni din conducere cer demisia lui Ludovic Orban, că nu doreşte să înlocuiască pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp sau “pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr”, considerând că demisia lui Orban din fruntea partidului nu este suficientă, ci se impune demisia celor care au girat prin vot deciziile luate în BPN. ”Cum să reformezi o ţară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientaţi în gaşca care trebuie sau susţinuţi de cine trebuie!)?!”, se întreabă el.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Rareș Bogdan arată cu degetul către liderii coaliției: Florin Cîțu are nevoie de o susținere mai puternică

Mihnea Tudor

Rareş Bogdan, săgeți către Dan Barna: E important să nu sfidezi pe nimeni. Gesturile mici trădează caracterele

Mircea Furdu

Decontarea transportului şcolar: Orban anunță că trebuie emise normele metodologice. Urmează o înțelegere între Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi al Educaţiei

Mircea Furdu

Liber la înscrieri! USR-PLUS Bucureşti caută candidați pentru Consiliul de Administraţie al Termoenergetica Bucureşti S.A.

Daniela Arnăutu

Șoșoacă nu mai poate posta pe Facebook: „Doar eu și Trump mai suntem blocați pentru atitudinile noastre”

Daniela Arnăutu

Orban, despre amendamentul PSD privind creşterea alocaţiilor pentru copii: Există un angajament al nostru de a dubla etapizat alocaţia

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »