Politica

Ordonanța Cîțu îi calcă în picioare pe românii cu credite. PSD: ”O vom corecta în Parlament”

Ordonanța Cîțu îi calcă în picioare pe românii cu credite. PSD: ”O vom corecta în Parlament”
Ordonanța Cîțu îi calcă în picioare pe românii cu credite. PSD: ”O vom corecta în Parlament”

Partidul Social Democrat consideră că băncile sunt singurele care au de câştigat de pe urma ordonanţei privind amânarea ratelor, adoptată joi de Guvern, iar acest lucru va fi corectat în Parlament.

‘Singurii care au de câştigat de pe urma ordonanţei lui Cîţu privind amânarea ratelor sunt băncile. Profitul băncilor a fost singura preocupare a PNL, nu românii aflaţi în dificultate din cauza crizei. Pentru că asta înseamnă când iei dobândă la dobândă şi inventezi o birocraţie de netrecut pentru majoritatea cetăţenilor. PSD va corecta lucrurile în Parlament! Oamenii trebuie protejaţi. Firmele din România trebuie sprijinite’, se arată într-un mesaj postat de PSD pe Facebook.

Plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, a declarat, joi seara, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Acesta a precizat că în şedinţa de Guvern a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare anumitor categorii de debitori, normele de aplicare urmând să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern şi publicate în 15 zile de la aprobarea acestei ordonanţe. Pe de altă parte, Florin Cîţu a precizat că, în ceea ce priveşte dobânda, aceasta se capitalizează la soldul creditului existent, dar se reeşalonează pe toată durata creditului.

Singurii care au de câștigat de pe urma ordonanței lui Cîțu privind amânarea ratelor sunt băncile! ❗ Profitul băncilor a fost singura preocupare a #PNL, nu românii aflați în dificultate din cauza crizei! Pentru că asta înseamnă când iei dobândă la dobândă și inventezi o birocrație de netrecut pentru majoritatea cetățenilor! #PSD va corecta lucrurile în Parlament! Oamenii trebuie protejați! Firmele din România trebuie sprijinite!

تم النشر بواسطة ‏‎Partidul Social Democrat‎‏ في الجمعة، ٢٧ مارس ٢٠٢٠

‘Ştiu că iarăşi era o întrebare în spaţiul public ce se întâmplă cu dobânzile la momentul în care a trecut perioada de suspendare şi dacă trebuie să plăteşti imediat rata mărită cu suma dobânzilor. Nu se întâmplă acest lucru. La art. 4 am stipulat: dobânda datorată de debitor corespunzătoare sumelor scadente a căror plată este suspendată se capitalizează la soldul creditului existent. Deci, se vor adăuga creditului, dar se reeşalonează pe toată durata creditului. Deci, efortul nu va fi foarte mare imediat pentru a plăti această sumă. Excepţie sunt creditele ipotecare pentru care se plăteşte eşalonat până la maxim 5 ani. De ce această excepţie? Aici, pentru că statul român a intervenit să îi ajute pe cei cu credite ipotecare şi la art. 5 spunem foarte clar: statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, garantează în procent de 100% plata dobânzii capitalizate aferente creditelor ipotecare. Deci, în cazul creditelor ipotecare statul român garantează plata dobânzii capitalizate 100%, dar trebuie ca această dobândă să fie plătită pe o perioadă de 5 ani de la momentul suspendării’, a explicat ministrul de Finanţe.

Alte știri de interes

Traian Băsescu a ”explodat” în direct: Trei miniștri ”demolați” de fostul președinte

Mihnea Tudor

PNL, cu ușile închise după întâlnirea cu Iohannis: ”Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni”

Gloria Pascu

Ciolacu trimite ”bezele” către ALDE: vrea șefia PSD cu ”un proiect politic și cu accente liberale”

Saghin Cristian

Deputatul Mitralieră, un nou ”spectacol”: ”V-o spun eu, ca medic. Prin termoscanare se iau datele personale”

Gloria Pascu

”Prietenii” lui Ciolacu, baronii locali adunați grămadă, îl vor dus de la șefia PSD

Saghin Cristian

Primarul Iașiului, despre premierul moldovean: ”Un repetent la istorie”

Mihnea Tudor

Confiscarea extinsă a averilor dobândite prin infracţiuni. Proiect de lege depus de USR

Mihnea Tudor

Împrumuturile Guvernului. Olguța Vasilescu: De ce se împrumută de 5 ori mai mult ca PSD?

Saghin Cristian

Iohannis, amendat, Olguța Vasilescu, ”albită” la CNCD. ‘Jo napot kivanok, PSD!’ e mai rău decât comportamentul ‘nazist’

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »