Organizarea judiciară va avea un efect rău asupra magistraţilor, susține Augustin Zegrean

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, susține că Legea 304/2004 privind organizarea judiciară va avea un efect rău asupra magistraţilor, motivând că se va înfiinţa o nouă direcţie în cadrul Parchetului General care să se ocupe de anchetarea acestora şi ca atare ei vor sta cu ‘această sabie a lui Damocles deasupra capului’.


‘Prin intrarea în vigoare a acestei legi, se va înfiinţa o nouă direcţie în cadrul Parchetului General, o direcţie formată din procurori care să se ocupe de anchetarea judecătorilor şi procurorilor. E o nouă sperietoare (…). Aceşti oameni mereu vor trebui să-şi caute de lucru dacă vor fi acolo, ca să-şi justifice existenţa, judecătorii şi procurorii vor fi mereu sub lupa acestor procurori, ceea ce nu o să le creeze o stare prea plăcută şi nu o să fie prea liberi în deciziile pe care le iau (…). Pentru mine e un lucru exagerat, pentru că există deja Parchet, există DNA, există DIICOT, era cine să-i urmărească şi să-i cerceteze în situaţia în care era nevoie de asta, deci nu trebuia să se facă o nouă secţie în Parchetul General care să se ocupe special de procurori şi judecători. Până la urmă, o să facem procurori pentru fiecare profesie (…). Efectul va fi unul rău asupra judecătorilor şi procurorilor, a magistraţilor în general, pentru că tot timpul vor sta cu această sabie a lui Damocles deasupra capului’, a spus Zegrean.

Potrivit acestuia, Comisia de la Veneţia dorea ca legislaţia noastră să fie acordată cu cea europeană, dar nu are niciun mijloc de a ne obliga.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes