UPDATE PLAN ROȘU de Intervenție la Spitalul Județean Neamț, după incendiul de la ATI. Numărul morților crește

La Piatra Neamț, a fost activat PLANUL ROȘU de Intervenție, în urma declanșării incendiului la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, iar ISU Neamț a anunțat faptul că incendiul la Secția ATI din incinta spitalului județean s-a produs cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

„Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.”, a transmis purtătorul de cuvânt ISU Piatra Neamț.

Informația a fost confirmată și de prefectul județului: ”Planul Roșu este activat, suntem într-o celulă de criză.”

”Sunt șapte persoane care sunt decedate, mai multe persoane trebuie să fie transferate la Iași. Planul Roșu este activat, suntem într-o celulă de criză. Se pare ca incendiul a fost provocat de un injector, dar așteptăm datele ISU. Alte secții nu au fost afectate de incendiu”, a mai spus Gheorghe Lazăr, prefectul județului Neamț, la Digi 24.

Pompierii au acționat cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

ISU Neamț confirmă că în urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

„Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași. 1 ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.”, a mai transmis ISU Neamț.

UPDATE 1 Al optulea deces

Încă un pacient de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a murit, după incendiul care a cuprins sâmbătă seara un salon. Numărul deceselor ajunge la opt.

„Avem 8 decese, un salon evacuat, iar 8 pacienți o să fie transferați la Iași. O să fie transferați la Lețcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț a decis să-i transfere pe pacienții ATI care se aflau lângă salonul care a luat foc. Mai multe autospeciale de la Iași au plecat la Piatra Neamț pentru a-i lua pe bolnavi. Tot la Iași este transferat și medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienții morți în incendiul de la ATI.

UPDATE 2 – 10 morți

Încă trei pacienți aflați în salonul care a luat foc au murit. Bilanțul negru al incendiului de la ATI Piatra Neamț ajunge la 10 morți.

Alte 7 victime sunt în stare critică, printre care și medicul de gardă care a suferit arsuri pe o suprafață de 80% a corpului, fiind în stare deosebit de gravă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu ati piatra neamt morti incendiu ati planul rosu de interventie spitalul neamt ati incendiu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes