Procurorii îi solicită lui Iohannis respingerea lui Felix Bănilă şef DIICOT

Procurorii reuniţi în Adunarea Generală a DIICOT au decis luni să-i trimită o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care solicită respingerea numirii lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT.


Procurorii de la DIICOT s-au reunit luni în Adunarea Generală şi au decis, cu 154 voturi pentru şi 47 voturi împotrivă, să-i solicite şefului statului respingerea numirii lui Felix Bănilă, propus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

“Procurorii DIICOT constituiţi azi, 18 iunie, în Adunarea Generală au adoptat prezentul document şi vă solicită să respingeţi, conform art. 54, alin.3 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, propunerea formulată de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT a domnului Felix Oliver Bănilă, urmând să constataţi în principal grava neconcordanţă dintre motivarea hotărârii CSM nr.232 din data de 05.06.2018 şi prestaţia transmisă în direct pe web site-ul CSM a domnului Felix Bănilă, în cadrul interviului din data de 05.06.2018, fapt ce face ca întreaga procedură, inclusiv cea derulată în cabinetul ministrului Justiţiei din data de 11.05.2018, să fie viciată, afectată intrinsec de alte motive, necunoscute nouă, decât cele care ar fi putut conduce la o justă apreciere a candidatului. Ce altceva este această gravă neconcordanţă decât un viciu care afectează legalitatea procedurii desfăşurate?”, se arată în documentul trimis preşedintelui Iohannis,.

Procurorii DIICOT au apreciat că avizul pozitiv dat de Secţia pentru procurori a CSM, cu o majoritate de 4 la 3, incluzând la votul pozitiv şi pe cel al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a transformat “serioasele carenţe” demonstrate de Felix Bănilă la interviu în adevărate “calităţi”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

danila iohannis
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes