PSD muncește la moțiunea de cenzură. Câte semnături s-au strâns. Un eventual nou premier, necunoscut

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat, marți seara, că social-democrații au peste 200 de semnături pentru demiterea Guvernului Orban și pregătesc și o alternativă la guvernare.

”Avem 202 de semnături pentru demiterea guvernului. Noi sperăm să avem un număr impresionant de voturi”, a afirmat Ciolacu la postul public de televiziune. Liderul PSD a evitat să spună cine va fi propunerea de premier.

,,O să discutăm în interior. (…) Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură. (…) Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”.

Ciolacu a mai afirmat că în acest moment guvernull nu mai are credibilitate și i-a învinuit pe liberali că au tăiat orice posibilitate de dialog politic.

“Am mers la preşedinte şi am propus un guvern de uniune naţională. Părerea mea e că era cea mai bună soluţie, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forţele politice să-şi asume această pandemie, epidemie şi toate eforturile. Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeaşi direcţie şi chiar îi ofeream un confort preşedintelui. (…) Marea problemă a guvenului în acest moment (…) e că nu mai au niciun fel de credibilitate”, a afirmat Ciolacu.

Referindu-se și la prelungirea stării de alertă, liderul PSD a precizat că partidul așteaptă data de 25 iulie, când CCR ar trebui să tranșeze sesizare de posibil conflict constituțional între Parlament și Guvern cu privire la faptul că Executivul a adoptat o Hotărâre pentru prelungirea stării de alertă fără a cere încuviințarea Legislativului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel ciolacumotiune de cenzurasemnaturi motiune
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes