Politica

PSD muncește la moțiunea de cenzură. Câte semnături s-au strâns. Un eventual nou premier, necunoscut

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat, marți seara, că social-democrații au peste 200 de semnături pentru demiterea Guvernului Orban și pregătesc și o alternativă la guvernare.

”Avem 202 de semnături pentru demiterea guvernului. Noi sperăm să avem un număr impresionant de voturi”, a afirmat Ciolacu la postul public de televiziune. Liderul PSD a evitat să spună cine va fi propunerea de premier.

,,O să discutăm în interior. (…) Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură. (…) Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”.

Ciolacu a mai afirmat că în acest moment guvernull nu mai are credibilitate și i-a învinuit pe liberali că au tăiat orice posibilitate de dialog politic.

„Am mers la preşedinte şi am propus un guvern de uniune naţională. Părerea mea e că era cea mai bună soluţie, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forţele politice să-şi asume această pandemie, epidemie şi toate eforturile. Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeaşi direcţie şi chiar îi ofeream un confort preşedintelui. (…) Marea problemă a guvenului în acest moment (…) e că nu mai au niciun fel de credibilitate”, a afirmat Ciolacu.

Referindu-se și la prelungirea stării de alertă, liderul PSD a precizat că partidul așteaptă data de 25 iulie, când CCR ar trebui să tranșeze sesizare de posibil conflict constituțional între Parlament și Guvern cu privire la faptul că Executivul a adoptat o Hotărâre pentru prelungirea stării de alertă fără a cere încuviințarea Legislativului.

Alte știri de interes

PSD anunţă printr-un nou mesaj că l-a chemat pe Orban în Parlament: „Să răspundă pentru pande-mită”

Saghin Cristian

Traian Berbeceanu, fostul comisar de poliție, s-a înscris în PNL

Mihnea Tudor

Dăncilă a scos pozele în care apărea cu Dragnea. Confirmă presiunile acestuia și dezvăluie adevărata atmosferă din guvernul său

Saghin Cristian

Dan Barna desființează programul de relansare economică al Guvernului: Un veritabil PNDL pe steroizi

Mihnea Tudor

Ciolacu dă vina pe Guvern pentru amânarea relaxării de la 1 iulie

Gloria Pascu

Partidul lui Dan Voiculescu adună membri peste membri. ALDE și Pro România, principalele ”victime”

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan tună și fulgeră: ”NU deschideți ușa partidului Brătienilor celor care au populat oastea Ciumei Roșii”

Mihnea Tudor

Titus Corlățean amenință cu demisia din PSD: Voi fi primul care…

Gloria Pascu

Deputatul ALDE Constantin Avram, confirmat cu coronavirus

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »