Rareș Bogdan, despre incendiul de la Spitalul de Copii din Iași: Problema este “lipsa investițiilor” și “cârpelile”

Rareș Bogdan, despre incendiul de la Spitalul de Copii din Iași: Problema este "lipsa investițiilor" și "cârpelile"
Rareș Bogdan, despre incendiul de la Spitalul de Copii din Iași: Problema este "lipsa investițiilor" și "cârpelile"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, marți seara, la Antena 3, referitor la incendiul de la Spitalul de Copii din Iași,   că problema o reprezintă „lipsa investițiilor” si „cârpelile”. La rândul său, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a apreciat că asemenea incidente se vor repeta dacă nu se va realiza o verificare independentă a instalațiilor din spitale.

„Asta e o veste care ne afecteaza si ne dam seama cate trebuie facute in tara asta in urmatorii 3 si 8 ani de zile. Astea sunt lucruri grave care ne afecteaza viata tuturor, indiferent de simpatiile politice”, a zis Rareș Bogdan.

Întrebat de ce izbucnesc frecvent incendii la spitale, el a răspuns: „Lipsa investițiilor. De ani de zile am făcut doar cârpeli, am făcut noi corpuri, dar nu am fost în stare, în 30 de ani, să facem un spital cap-coadă”.

Infrastructură medicală deficitară

„Romania are o mare problema din cauza infrastructurii medicale deficitare, desi sunt cele mai mari bugete de 7-8 miliarde de euro pe an, nimeni nu stie exact unde se duc banii. Noi avem noroc cu calitatea umana, ca daca stateam dupa calitatea infrastructurii, era vai si amar de noi”, a adăugat Rareș Bogdan.

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a afirmat și el, marți seara, la Antena 3, că asemenea incidente se vor repeta daca nu se va realiza o verificare independentă a instalațiilor din spitale.

„E grav ce se intampla. Nu se va rezolva pana nu se va trece la un sistem logic, acel sistem de mantenanta din partea unor firme particulare care sa faca aceasta verificare reala, nu flori de mar ca la noi, si sa raspunda in cazul in care se intampla ceva. Altfel, o sa vedem tot mai des ca se invechesc instalatiile. Daca nu vom trece hotarat pe treaba asta, nu o sa se schimbe nimic. Nici nu cred ca e nevoie de o lege pentru asa ceva, e nevoie de un pic de ordine in sistem. Nu mai trebuie tolerat, trebuie de maine creat un sistem care sa ne pazeasca de asa ceva. Nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna sa mori ars intr-un spital”, a mai afirmat Virgil Guran.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carpeli incendiu spital copii iasi lipsa investitii rares bogdan
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes