Rareș Bogdan este de părere că Orban ar putea lăsa oameni noi să candideze la șefia PNL

Rareș Bogdan este de părere că Orban ar putea lăsa oameni noi să candideze la șefia PNL
Rareș Bogdan este de părere că Orban ar putea lăsa oameni noi să candideze la șefia PNL

Prim-vicepreședintele PNL,  europarlamentarul Rareș Bogdan, afirmă că viitorul Congres al PNL este unul foarte important, pentru că atunci se  va decide pe  ce drum va merge partidul: spre nou sau spre vechi. Mai mult, Rareș Bogdan este de părere că Ludovic Orban ar putea lăsa oameni noi să candideze la șefia PNL și, dacă nu va face acest lucru și va câștiga la Congres, riscă să devină liderul unui ”partid bolnav”.

”A existat indiscutabil un pericol de conducere autocratică, care trebuie reglat prin noul congres. Membrii echipei, prim-vicepreședinte, eventual președinte executiv, secretar general trebuie să aibă un rol mai important, iar puterea nu trebuie concentrată într-o singură mână. O putere concentrată într-o singură mână riscă să ducă la derapaje.

Pentru asta luptăm. În următoarea conjunctură, indiferent dacă rămâne Ludovic Orban sau dacă vine altcineva, prim-vicepreședinții, președintele executiv, secretarul general să aibă mai multă putere. Practic să fie o conducere colegială, colectivă. O astfel de formulă ajută partidul. Repet, când puterea este concentrată într-o singură mână, riscul de derapaje este accentuat (…) Putem să afirmăm că puterea o are Ludovic Orban. Și parțial premierul, prin poziția de premier. Dar în cadrul PNL puterea aparține aproape în totalitate președintelui.”, a explicat Rareș Bogdan, potrivit libertatea.ro.

Mai mult, Rareș Bogdan  susține că există pericolul de scindare a PNL, dacă Ludovic Orban va câștiga la Congres.

”Sigur că poate rămâne la conducerea partidului (Ludovic Orban n.r.), dar cu un partid bolnav. Care va avea frustrări majore din partea celor care vor fi îndepărtați sau vor fi izolați.”, a mai afirmat prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ludovic orbanprim-vicepresedinte PNLrares bogdansefia pnl oameni noi
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes