Regina Angliei va ține doliu de opt zile pentru prințul Philip, care va fi înmormântat la grădinile Frogmore din castelul Windsor

Regina Angliei va ține doliu de opt zile” pentru prințul Philip
Regina Angliei va ține doliu de opt zile” pentru prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va intra în „perioada de doliu de opt zile” pentru prințul Philip, care se așteaptă să fie înmormântat la grădinile Frogmore din castelul Windsor

Se așteaptă ca regina să intre într-o perioadă de doliu de opt zile după moartea prințului Philip, astăzi, în vârstă de 99 de ani.

Regina nu va îndeplini niciun fel de sarcini, nici în privat, în condițiile restricțiilor Covid, legile nu vor primi acordul regal și afacerile de stat vor fi, de asemenea, întrerupte, relatează The Sun.

După aceste opt zile, se așteaptă să continue o altă perioadă oficială de doliu regal timp de 30 de zile.

Oficialii de la Palatul Buckingham se pregătesc acum pentru o înmormântare ceremonială regală la castelul Windsor din Berkshire, în conformitate cu dorințele lui Philip, cu o procesiune militară așteptată și la Londra – legile Covid o permit.

Se așteaptă ca un sicriu cu trupul ducelui de Edinburgh să fie mutat la un moment dat, în următoarele câteva zile, la Chapel Royal de la Palatul St James din Londra.

Tot aici a fost dusă și prințesa Diana câteva zile înainte de înmormântarea ei din 1997. Publicul nu va avea voie să vadă cadavrul.

Se așteaptă ca ducele de Edinburgh să fie înmormântat apoi în grădinile Frogmore, pe terenul castelului Windsor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

castelul winsordoliu regalprintesa dianaprintul philip a muritregina anglieiRegina Elisabeta a II-aregina ellisabetaunde va fi inmormantat printul philip
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes