România, înglodată de primari

Ministerul Dezvoltării, condus de feblețea lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, va beneficia de un buget de 30 de miliarde de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în perioada 2017-2020, de cinci ori mai mare decât suma de care a avut parte Programul în 2013-2016.

Plasarea acestei sume imense la discreția unei singure persoane, Sevil Shhaideh, dar de fapt Liviu Dragnea, s-a făcut prin schimbarea discretă a legislației fiscale la începutul acestui an, prin adoptarea a două ordonanțe, 6 și 9. Suma de bani va fi direcționată prin ordin de ministru, adică prin voia lui Sevil Shhaideh, către autoritățile locale, fără să se mai țină cont de bugetul de venituri și cheltuieli ale primăriilor. Adică primarii pot angaja cheltuieli fără număr, fără să răspundă în fața legii. În felul acesta, se elimină abuzul în serviciu, nemaifiind nevoie de celebra ordonanță 13, abrogată.

Source: România, înglodată de primari

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes