Politica

Romașcanu confirmă ancheta DNA. Dăncilă, luată în vizorul procurorilor: Ar fi bizar dacă Ciolacu ar ști

Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă
Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă

Direcţia Naţională Anticorupţie are în vizor campania PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2019,în special achiziţiile din perioada campaniei. Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a confirmat faptul că DNA a cerut documente. ”Ştiu că sunt cerute, nu am detalii, le voi afla în curând. Nu a fost în agenda partidului chestia asta”, a precizat el.

La rândul ei, Viorica Dăncilă, fost preşedinte al PSD şi candidatul partidului în acea campanie electorală, crede că informaţia privind ancheta DNA nu este reală. Dăncilă a lansat săgeţi la adresa actualului lider al PSD, Marcel Ciolacu, într-o intervenție la Antena 3.

Ar fi cel puțin bizar dacă domnul Ciolacu ar ști pe cine vor chema procurorii

”Nu cred acest lucru. Nu comentez declarații pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declarații. Ar fi cel puțin bizar dacă domnul Ciolacu ar ști pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu știu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidențiale a PSD. Într-adevăr, din câte știu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin președinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de președinte de partid și de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea.

De asemenea, vreau să menționez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-a ocupat secretarul general și trezorierul partidului. Sunt sigură că activitățile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă”, a declarat Viorica Dăncilă, la A3.

Dăncilă, ”săltată” pe surse

Antena 3 a dezvăluit că Viorica Dăncilă ar putea fi chemată sau săltată de către procurorii DNA în scurt timp. Informația a fost difuzată ”pe surse”, sâmbătă, 6 iunie.

Conform surselor A3, Marcel Ciolacu le-ar fi spus unor șefi județeni că DNA a cerut documente de la partid despre datoriile și contractele PSD din campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2019. Totul ar duce la fostul premier și candidat la prezidențiale al PSD, Viorica Dăncilă.

”Se așteaptă că asta va fi o temă de campanie împotriva PSD”, mai spus sursele citate de către Antena 3. În discuțiile cu unii șefi PSD, Marcel Ciolacu ar mai fi spus că el se așteaptă ca Viorica Dăncilă să fie ”chemată sau săltată de către DNA”.

Alte știri de interes

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »