Soluție finală față de plângerea penală împotriva președintelui Iohannis

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au clasat plângerea făcută de către reprezentanţii Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi cei ai Consiliului Naţional Secuiesc, care au depus un denunţ împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuzau de instigare la ură şi discriminare, ca urmare a declaraţiilor făcute de acesta la 29 aprilie.

Iohannis a criticat PSD după ce Camera Deputaților a adoptat tacit o inițiativă legislativă a UDMR, care prevede acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc. ”Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor”.

Într-o reacție ulterioară, Klaus Iohannis a ținut să spună că “nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii care încearcă să promoveze asemenea legislații”.

Denunţul se referea la articolul 369 din Codul Penal în care se arată că, prin reacția avută, preşedintele Klaus Iohannis a incitat poporul român la ură şi discriminare faţă de maghiari şi faţă de membrii şi simpatizanţii PSD.

Denunţul a fost semnat de preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, Laszlo Tokes, şi de preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Balazs Izsak.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes