Special

Soluție finală față de plângerea penală împotriva președintelui Iohannis

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au clasat plângerea făcută de către reprezentanţii Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi cei ai Consiliului Naţional Secuiesc, care au depus un denunţ împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuzau de instigare la ură şi discriminare, ca urmare a declaraţiilor făcute de acesta la 29 aprilie.

Iohannis a criticat PSD după ce Camera Deputaților a adoptat tacit o inițiativă legislativă a UDMR, care prevede acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc. ”Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor”.

Într-o reacție ulterioară, Klaus Iohannis a ținut să spună că “nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii care încearcă să promoveze asemenea legislații”.

Denunţul se referea la articolul 369 din Codul Penal în care se arată că, prin reacția avută, preşedintele Klaus Iohannis a incitat poporul român la ură şi discriminare faţă de maghiari şi faţă de membrii şi simpatizanţii PSD.

Denunţul a fost semnat de preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, Laszlo Tokes, şi de preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Balazs Izsak.

Alte știri de interes

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Un bărbat a fost reținut după ce polițiștii au găsit droguri în plafonul maşinii care mergea pe Autostrada A2

Saghin Cristian

Un brigadier silvic a fost găsit spânzurat, anunță Mihai Goțiu. Un alt pădurar a încercat să se sinucidă. Să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată!

Mihnea Tudor

Ministrul Adrian Oros a acordat primul ajutor la un accident produs în apropierea locului unde avea o întâlnire cu fermierii

Mihnea Tudor

Florian Coldea este citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Saghin Cristian

Ministrul Mediului, anunț important despre Pădurea Băneasa şi alte păduri din apropierea marilor oraşe

Mihnea Tudor

Anchetă DNA: Şeful Poliţiei Eforie, cercetat pentru mită. Proteja activităţi de comerţ neautorizat

Mihnea Tudor

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Saghin Cristian

Polițiștii au idei trăsnite: Vor desființarea județului Ilfov. Zegrean: Polițiștii nu luptă cu județele!

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »