SUA, reacție după ordinul ”nuclear” al lui Putin: ”Nu pot să intru în mintea rușilor, în mintea lui Putin”

SUA, reacție după ordinul ”nuclear” al lui Putin: ”Nu pot să intru în mintea rușilor, în mintea lui Putin”. Sursa foto: ONU, cpv
SUA, reacție după ordinul ”nuclear” al lui Putin: ”Nu pot să intru în mintea rușilor, în mintea lui Putin”. Sursa foto: ONU, cpv

Statele Unite ale Americii au reacționat în urma ordinului de duminică al președintelui Vladimir Putin de a pune forțele nucleare ale Rusiei într-o stare de alertă „specială”.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a transmis ca „inacceptabilă” mișcarea lui Vladimir Putin, într-un interviu pentru CBS News.

„Înseamnă că președintele Putin continuă să intensifice acest război într-o manieră total inacceptabilă și trebuie să continuăm să-i oprim acțiunile în cel mai puternic mod posibil”, a spus ea.

BBC notează că este, mai degrabă, o modalitate prin care Rusia trimite un avertisment către NATO, decât să semnaleze intenția de a le folosi.

„Întotdeauna am indicat că dorim să găsim o soluție diplomatică, dar Rusia a ales confruntarea”, a mai spus Linda Tomas-Greenfield pentru Dana Bash de la CNN. „Acest efort diplomatic este încă un efort de a aduce rușii la masa negocierilor”, a mai zis ambasadorul Statelor Unite la ONU.

Nu pot să intru în mintea rușilor, în mintea lui Putin sau în raționamentul rus, așa că rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a spus ea.

Vladimir Putin a ordonat comandamentului de descurajare nucleară să intre în alertă maximă, în condiţiile tensiunilor crescute cu Vestul, după ce a invadat Ucraina, pentru, în opinia sa, declaraţiile ţărilor NATO sunt ”agresive”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenintare nuclearaamenintare putinamsador onurazboi rusiareactie nuclearareactie sua
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes