Politica

Tăriceanu vrea Guvernul Orban plecat și un nou premier neutru. Aseamănă România cu Belarus

Tăriceanu vrea Guvernul Orban plecat și un nou premier neutru. Aseamănă România cu Belarus
Tăriceanu vrea Guvernul Orban plecat și un nou premier neutru. Aseamănă România cu Belarus

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, afirmă că Guvernul Orban trebuie să plece, iar următorul Executiv să se ocupe de organizarea corectă a alegerilor.

Tăriceanu a declarat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv, că miza nu este de a numi un premier PSD, dar că moţiunea va fi în primul plan, alegerile locale urmând să cadă în planul al doilea.

”Este evident, aşa cum au decurs lucrurile în ultimile opt luni că ceea ce spune dl Orban despre ce ar putea să facă PSD-ul, până una-alta, a făcut el şi cu PNL-ul. Adică au, practic, monopolizat toate instituţiile statului, punând acolo clienţi politici, punând rude, punând fini, punând finii finilor, toţi incapabilii de pe lume, cu intenţia clară de a câştiga alegerile cu orice preţ”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că gestiunea crizei sanitare a fost una foarte proastă, fiind însoţită de nereguli şi ”achiziţii dubioase”, în timp ce ”vedem care este dezastrul total care pândeşte economia românească”.

”Cred într-adevăr că Guvernul Orban trebuie să plece, iar soluţia pe care eu o văd este următoarea: un premier care să fie neutru şi care să formeze un guvern de criză, cu o singură misiune: organizarea corectă a alegerilor. Adică alegerile trebuie să fie un exerciţiu neîngrădit şi pe deplin democratic, nu organizat de PNL, care am văzut ce este capabil să folosească toate instituţiile şi pârghiile statului pentru a câştiga alegerile cu orice preţ. Este ceva aşa, probabil se apropie de ceea ce vedem astăzi în Bielarus, cu Lukaşenko, este stilul de politică pe care este capabil să-l facă premierul Orban şi cu preşedintele Iohannis”, a susţinut Tăriceanu.

Alte știri de interes

Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu procese verbale care ar fi originale. Reacția lui Tudorache – VIDEO

Mihnea Tudor

Alianța PNL – UDMR în aer. Rareș Bogdan, atac la UDMR și Kelemen Hunor

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »