Tăriceanu vrea Guvernul Orban plecat și un nou premier neutru. Aseamănă România cu Belarus

Tăriceanu vrea Guvernul Orban plecat și un nou premier neutru. Aseamănă România cu Belarus
Tăriceanu vrea Guvernul Orban plecat și un nou premier neutru. Aseamănă România cu Belarus

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, afirmă că Guvernul Orban trebuie să plece, iar următorul Executiv să se ocupe de organizarea corectă a alegerilor.

Tăriceanu a declarat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv, că miza nu este de a numi un premier PSD, dar că moţiunea va fi în primul plan, alegerile locale urmând să cadă în planul al doilea.

”Este evident, aşa cum au decurs lucrurile în ultimile opt luni că ceea ce spune dl Orban despre ce ar putea să facă PSD-ul, până una-alta, a făcut el şi cu PNL-ul. Adică au, practic, monopolizat toate instituţiile statului, punând acolo clienţi politici, punând rude, punând fini, punând finii finilor, toţi incapabilii de pe lume, cu intenţia clară de a câştiga alegerile cu orice preţ”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că gestiunea crizei sanitare a fost una foarte proastă, fiind însoţită de nereguli şi ”achiziţii dubioase”, în timp ce ”vedem care este dezastrul total care pândeşte economia românească”.

”Cred într-adevăr că Guvernul Orban trebuie să plece, iar soluţia pe care eu o văd este următoarea: un premier care să fie neutru şi care să formeze un guvern de criză, cu o singură misiune: organizarea corectă a alegerilor. Adică alegerile trebuie să fie un exerciţiu neîngrădit şi pe deplin democratic, nu organizat de PNL, care am văzut ce este capabil să folosească toate instituţiile şi pârghiile statului pentru a câştiga alegerile cu orice preţ. Este ceva aşa, probabil se apropie de ceea ce vedem astăzi în Bielarus, cu Lukaşenko, este stilul de politică pe care este capabil să-l facă premierul Orban şi cu preşedintele Iohannis”, a susţinut Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

organizarea alegerilorpremier neutruromania belarus tariceanutariceanu guvernul orbantariceanu motiune
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes