Tautologie și nonsens. Monica Anisie, explicații pline de greșeli lingvistice

Ministrul Educației, Monica Anisie, este profesoară de limba română la Colegiul Vianu din Capitală, însă, de prea multe ori face niște greșeli care ne amintesc de ”strălucirea” Vioricăi Dăncilă.

Profesoara Constanța Naidin a analizat din nou una dintre postările Monicăi Anisie de pe pagina sa de Facebook:

„Tautologie și nonsens.

În preajma examenelor finale, doamna ministru Anisie ne prezintă niște exemple pentru tautologie și nonsens, două greșeli lingvistice care combină sintaxa și lexicul.
După modelul ministerial, am construit și eu câteva propoziții ca să înțelegem mai bine limba română din fruntea educației.
Un dicționar pentru înțelegerea limbii române înseamnă un dicționar pentru înțelegerea limbii române. Cercetarea conținutului unui dicționar are ca misiune înțelegerea limbii române, utilizând cercetarea conținutului unui dicționar ca strategie pentru atingerea înțelegerii limbii române.
S-a înțeles, nu?
Ar fi mai bun un truism?

”Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are.”
Doamnă, unde nu e cunoaștere, acolo e ignoranță, și o persoană fără cunoștințe, va să zică că nu le are”, conchide doamna Naidin.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes