Traian Băsescu îl contrazice pe Klaus Iohannis: Declarația de la Roma a stabilit o Uniune Europeană cu mai multe viteze

Traian Băsescu îl contrazice pe Klaus Iohannis
Traian Băsescu îl contrazice pe Klaus Iohannis

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris duminică pe Facebook că Declaraţia de la Roma adoptată la Summit-ul aniversar al UE a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă vitezelor diferite li se spune “ritmuri diferite”.

“Doar cei care au un RITM BUN. Să nu ne facem iluzii, Declaraţia de la Roma a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă vitezelor diferite li se spune, de ieri, ritmuri diferite” Nucleul dur al UE, Germania – Franţa – Olanda, va da direcţia şi ritmul (viteza), iar celelalte state membre vor fi libere s-o urmeze dacă vor sau dacă pot”, a precizat fostul preşedinte.

Băsescu a ţinut să menţioneze că liderii politici de la București au obligaţia să înţeleagă acest lucru, să-l explice populaţiei şi să acţioneze în consecinţă. “Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung, al ritmurilor diferite este, în mod categoric, realizarea Statelor Unite ale Europei, iar, în această construcţie vor intra doar cei care au un RITM BUN de acum înainte”, a completat el.
… »»» Source: Traian Băsescu îl contrazice pe Klaus Iohannis: Declarația de la Roma a stabilit o Uniune Europeană cu mai multe viteze | Romania Libera

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes