Trupul alpinistei Silvia Murgescu a fost recuperat de salvamontiștii prahoveni

Trupul alpinistei Silvia Murgescu a fost recuperat de salvamontiștii prahoveni. Sursa foto: captura video SMURD
Trupul alpinistei Silvia Murgescu a fost recuperat de salvamontiștii prahoveni. Sursa foto: captura video SMURD

Silvia Murgescu, alpinistă din Brașov, a decedat în urmă cu aproape trei săptămâni, în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor. Trupul ei a fost recuperat abia marţi de salvamontiştii prahoveni, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, corpul neînsufleţit, care a fost extras din munte cu ajutorul elicopterului şi a trei salvatori montani, va fi transportat la SML Ploieşti.

Până la această dată, intervenţia nu a fost posibilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe munte.

„Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munții Bucegi, s-a finalizat!

Această acțiune complexă s-a realizat cu sprijinul comun, integrat al Inspectoratului General de Aviație al MAI și al Salvamont Prahova.

Reiterăm că încă de la momentul accidentului produs în Munții Bucegi, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, misiunea de evacuare a acesteia a fost activă, ea neputând fi executată până astăzi, din pricina fenomenelor meteo periculoase care ar fi putut pune în pericol echipajele de salvatori, aflate la bordul elicopterului SMURD”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Decedată chiar de ziua ei

Silvia Murgescu, o alpinistă experimentată din Braşov a decedat chiar de ziua ei după ce a căzut în munţii Bucegi în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor. Tânăra, care are o soră geamănă, a vrut să o sărbătorească parcurgând traseul Albișoara Gemenelor, însă nu a mai apucat să ajungă la destinație.

Alpinista a pornit singură la drum, pentru că nu și-a găsit niciun partener de traseu, după cum mărturisea în postările pe pagina de Facebook. Pe la amiază, Silvia nu a mai răspuns la telefon, iar familia ei s-a îngrijorat.

În dimineața zilei de joi, o altă echipă a reusit să o localizeze pe tânăra alpinistă. Era căzută pe un versant SE-stic, fără semne vitale.

Misiunea de recuperare a trupului neînsuflețit s-a finalizat abia marți, 1 februarie, la aproape trei săptămâni de la accidentul nefericit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

albisoara gemeniloralpinista brasovrecuperare alpinistasalvamont prahovasilvia murgescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes