Politica

Turcan, despre Firea: Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a pierdut alegerile pentru al doilea mandat pentru că „s-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”. Turcan critică administraţia condusă de Firea pentru faptul că a blocat proiecte majore pe fonduri europene.

Firea nu știe să piardă

„Stau şi mă întreb de ce unii oameni nu ştiu să piardă, mai ales că în politică aşa este: nu primeşti vot, ai pierdut, înveţi ce ai greşit, ai posibilitatea să-ţi revii sau, dacă nu, ieşi din politică. Şi această etapă a acceptării unui rezultat face parte din parcursul politic al unui om. Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1.

Turcan a precizat că a avut o întâlnire cu Nicuşor Dan şi cu ministrul Fondurilor Europene şi că a constatat că Primăria Capitalei avea proiecte de un miliard de euro cu Ministerul Fondurilor Europene şi că unul dintre proiecte, care se referă la energia termică şi care viza accesarea a peste 300 de milioane de euro, „era pe punctul de fi semnat şi a stat blocat la Primăria Capitalei”, ea acuzând un „dezinteres total” al funcţionarilor din administraţia locală a Capitalei.

Managementul Primăriei Capitalei a fost zero

Turcan a vorbit despre un alt proiect, care viza managementul deşeurilor, în valoare de peste 200 de milioane de euro, care este „blocat complet pentru că nu au fost în stare atâţia ani să găsească un spaţiu pentru un incinerator”, dar şi despre un alt proiect de peste 300 de milioane de euro care vizează apa uzată şi canalizarea şi care în ultimii patru ani a fost realizat în proporţie de 20% şi va trebui refazat pentru a putea fi terminat.

Aşadar, managementul Primăriei Capitalei a fost zero în privinţa cel puţin a absorbţiei fondurilor europene. Un miliard de euro au avut pe masă, ca să nu mai vorbesc de alte 2,1 miliarde de euro în proiecte de dezvoltare a oraşului, de smart city, de mobilitate, de regenerare urbană, de spaţii verzi. Nimic. Deci absolut nimic, un dezinteres total! Asta-i realitatea. Şi de aceea a pierdut, nu pentru că a sabotat-o Guvernul sau cine ştie ce alte beţe-n roate i s-au pus”, a mai spus Turcan, conform news.ro.

Întrebată cu cine va constitui PNL majoritatea în Consiliul General al municipiului Bucureşti, Turcan a răspuns că USR şi PMP ar fi principalii parteneri pe plan local.

Alte știri de interes

PNL, reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că ”Parlamentul reprezintă pe toată lumea”: PSD rămâne un partid toxic

Saghin Cristian

Rafila îl face knock-out pe Daniel Ghiță: Sper să poarte mască de protecție sanitară

Mihnea Tudor

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

Ecologistul Șerban Nicolae o desființează pe Firea: A rămas fără serviciu

Mihnea Tudor

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Mihnea Tudor

Ciolacu, reacție după ce Şerban Nicolae s-a comparat cu Hagi de la Mondialul din 94

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu îşi cere scuze pentru că a transmis ”un semnal greşit”, dar acuză IGPR de ”dublă măsură”

Mihnea Tudor

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Grindeanu: Salut promptitudinea Poliţiei Române. Oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »