Politica

Turcan, despre Firea: Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a pierdut alegerile pentru al doilea mandat pentru că „s-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”. Turcan critică administraţia condusă de Firea pentru faptul că a blocat proiecte majore pe fonduri europene.

Firea nu știe să piardă

„Stau şi mă întreb de ce unii oameni nu ştiu să piardă, mai ales că în politică aşa este: nu primeşti vot, ai pierdut, înveţi ce ai greşit, ai posibilitatea să-ţi revii sau, dacă nu, ieşi din politică. Şi această etapă a acceptării unui rezultat face parte din parcursul politic al unui om. Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1.

Turcan a precizat că a avut o întâlnire cu Nicuşor Dan şi cu ministrul Fondurilor Europene şi că a constatat că Primăria Capitalei avea proiecte de un miliard de euro cu Ministerul Fondurilor Europene şi că unul dintre proiecte, care se referă la energia termică şi care viza accesarea a peste 300 de milioane de euro, „era pe punctul de fi semnat şi a stat blocat la Primăria Capitalei”, ea acuzând un „dezinteres total” al funcţionarilor din administraţia locală a Capitalei.

Managementul Primăriei Capitalei a fost zero

Turcan a vorbit despre un alt proiect, care viza managementul deşeurilor, în valoare de peste 200 de milioane de euro, care este „blocat complet pentru că nu au fost în stare atâţia ani să găsească un spaţiu pentru un incinerator”, dar şi despre un alt proiect de peste 300 de milioane de euro care vizează apa uzată şi canalizarea şi care în ultimii patru ani a fost realizat în proporţie de 20% şi va trebui refazat pentru a putea fi terminat.

Aşadar, managementul Primăriei Capitalei a fost zero în privinţa cel puţin a absorbţiei fondurilor europene. Un miliard de euro au avut pe masă, ca să nu mai vorbesc de alte 2,1 miliarde de euro în proiecte de dezvoltare a oraşului, de smart city, de mobilitate, de regenerare urbană, de spaţii verzi. Nimic. Deci absolut nimic, un dezinteres total! Asta-i realitatea. Şi de aceea a pierdut, nu pentru că a sabotat-o Guvernul sau cine ştie ce alte beţe-n roate i s-au pus”, a mai spus Turcan, conform news.ro.

Întrebată cu cine va constitui PNL majoritatea în Consiliul General al municipiului Bucureşti, Turcan a răspuns că USR şi PMP ar fi principalii parteneri pe plan local.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Rareș Bogdan nu-l mai iartă pe Orban: „I s-a umflat capul. Nu cred că trebuie să mai fie președinte al PNL! A eșuat”

Mihnea Tudor

Olguţa Vasilescu acuză Guvernul că nu a recalculat milioane de dosare de pensii

Daniela Arnăutu

Robert Negoiță, la un pas să redevină PSD-ist: „E foarte posibil să fuzioneze partidul cu PSD”

Daniela Arnăutu

Năsui anunță că Saygo va fi secretarul de stat ce va debirocratiza România

Daniela Arnăutu

Iohannis, despre Costel Alexe: „Eu am spus de multe ori că penalii nu au ce căuta în funcții publice”

Daniela Arnăutu

Cîțu se grăbește să scape de oamenii lui Orban: Șeful Corpului de Control și câțiva consilieri de stat, demiși

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »