Un alt treilea medic de renume, racolat de PSD: rectorul UMFST Târgu Mureș

Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș, este pe primul loc la Senat pe listele PSD Mureș, a anunțat, luni, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Leonard Azamfirei este al treilea medic de pe listele PSD care s-a implicat în lupta împotriva pandemiei de COVID. Anterior, social-democrații au anunțat candidaturile lui Alexandru Rafila și a lui Adrian Streinu-Cercel.

“Noi considerăm că lipsa cronică de specialiști în actualul Guvern este cea mai mare problema a României și a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Toate deciziile Guvernului nu au ținut cont de părerile specialiștilor și au fost luate numai prin prisma unui interes politic și electoral. Scenariul roșu cu care se confruntă azi Bucureștiul dovedește acest lucru și lipsa totală de soluții, mai ales în ceea ce privește prevenirea răspândirii pandemiei.

Ne aflăm în față celei mai mari crize sanitare și din punctul nostru de vedere și a specialiștilor din PSD și în față uneia dintre cele mai mari crize economice. Azi doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Azamfirei Leonard, rectorul facultății UMF din Târgu Mureș, un specialist atât că rector, cât și medic primar AȚI. Va mulțumesc că ați răspuns invitației mele și a domnului Dincu și sper că în viitorul Parlament să dați culoare legislației din domeniul medical și al educației”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă susținută luni la sediul PSD.

La rândul sau, Leonard Azamfirei a precizat că speră că expertiză să în domeniul educației și sănătății să aducă un nou suflu social-democrației.

“Am răspuns acestei invitații pentru că am văzut o dorința de schimbare prin oameni noi, prin voci noi. Social-democrația e un lucru care trebuie să aducă bunăstare oamenilor și unde dacă nu în zona de învățământ și sănătate nu este mai apropiat de social-democrației. Statul trebuie să fie deasupra politicii de partid.Misiunea mea că viitor parlamentar e una pe care o leg de Parlamentul României și în plan ulterior și de partidul la care am aderat. Mă simt confortabil având această libertate de gândire și exprimare și cred că expertiză pe care o aduc eu, alături de alții, poate să dea un nou suflu social-democrației în România”, a afirmat Leonard Azamfirei.

Leonard Azamfirei are profesia de medic primar AȚI și în prezent exercită al treila mandat de rector al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureș.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

azamfirei candidat psdLeonard Azamfireimedic candidat psdmedici in psdrectorul UMFST Târgu Mureș
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes