Politica

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Liderul Pro România Victor Ponta a anunţat, luni pe Facebook, că rezultatul la testul pentru coronavirus pe care l-a făcut este negativ. Fostul premier vine, însă, cu mai multe precizări şi critică Guvernul PNL. El spune că Executivul refuză intenţionat să crească în România capacitatea de testare pentru COVID-19 şi adaugă că mii de oameni care vor vota la locale, apoi la parlamentare se vor infecta pentru că Guvernul nu a luat măsurile necesare. Ponta mai afirmă că astfel de acţiune întră sub incidenţa Codului penal şi este o infracţiune de zădărnicire a combaterii bolilor.

”Am primit rezultatul NEGATIV al testului Covid 19 efectuat în această dimineaţă/ mă bucur pentru familia mea, prietenii şi toţi cei cu care am intrat în contact în această perioadă / mă rog că Dumnezeu să ne ţină sănătoşi pe toţi!”, a scris Victor Ponta luni pe Facebook.

El vorbeşte şi despre alegerile locale din 27 septembrie şi despre cele parlamentare din 6 decembrie şi acuză Guvernul Orban că nu a luat măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Este însă corect să fac câteva precizări:

  1. Campania electorală şi procesul efectiv al Alegerilor ne pun pe toţi întru-un pericol major şi, evident, care nu era deloc necesar / trebuie să mergem la muncă / copiii trebuie să meargă la Şcoală / viaţa economică şi socială trebuie să meargă mai departe / dar Alegeri puteam şi putem să facem atunci când situaţia sanitară este sigură / aşa adăugăm un risc şi povară absolut inutilă pe sistemul de sănătate-pentru nişte voturi efemere şi, în multe cazuri , irelevante!
  2. Guvernul României, în mod intenţionat şi programat, refuză să crească capacitatea de testare din sistemul public ( sau să deconteze 100% testele în Sistemul privat) / România face într-o zi în Sistemul Public 10% din testele efectuate în Italia, Spania sau Franţa ( la o populaţie de aproape jumătate sau respectiv o treime din aceste ţări) / suma datorată în Sistemul privat ( nedecontata de Guvern) descurajează oamenii în a se testa-ceea ce duce la situaţia în care România a ajuns pe primul loc la numărul de persoane pozitive raportat la cele testate!
  3. Mii de oameni se vor contamina şi mulţi îşi vor pierde viaţă din cauza Alegerilor Locale organizate în cea mai proastă perioadă ( în acelaşi timp cu deschiderea şcolilor) / cei care scăpa sănătoşi încep din 15 Octombrie campania şi procedurile pentru Alegerile Parlamentare din Decembrie!

Aici avem de a face cu infracţiunea de «zădarnicirea combaterii bolilor» prevăzută de articolul 352 din Codul penal – Autorii infracţiunii: Ludovic Orban şi Guvernul său!!! Să nu uitaţi aceste realităţi când veniţi la vot – şi să îi sancţionaţi pe cei vinovaţi ! Sănătate!” a conchis Ponta.

Victor Ponta spunea că duminică se va testa pentru COVID-19 şi că până la primirea rezultatului nu va mai participa fizic la acţiuni de campanie. El a făcut anunţul după ce candidatul formaţiunii la preşedinţia Consiliului Judeţean Bacău, medicul Aurelia Ţaga, cu care s-a întâlnit recent, a fost diagnosticată cu virusul, conform news.ro.

Alte știri de interes

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Mihai Tudose, despre explicaţiile lui Bode privind accidentul: Se face inventarul la proşti sau ce?

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »