Violeta Alexandru a luat foc: Ești o rușine, PSD! Speculezi, cu un cinism înfiorător, dramele oamenilor

Violeta Alexandru a luat foc: Ești o rușine, PSD! Speculezi, cu un cinism înfiorător, dramele oamenilor
Violeta Alexandru a luat foc: Ești o rușine, PSD! Speculezi, cu un cinism înfiorător, dramele oamenilor

Deputatul liberal Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în guvernarea Orban, a reacționat extrem de dur la anunțul Partidului Social Democrat de inițiere a unei moțiuni simple împotriva actualului ministru al Muncii, Raluca Turcan. Ea a ținut să le comunice social democraților că legea invocată de ei este inaplicabilă, prezentând și motivele, după care i-a acuzat de cinism:

Violeta Alexandru a postat pe pagina sa de socializare câteva explicații privind non-valoarea acelei legi, ”prost scrisă” și votată cu un an în urmă, prin care ar fi trebuit ca urmașii personalului medical decedat din cauza Covid-19 să primească pensie de urmaș, deoarece nu este completă:

”Mare greșeală anunțata moțiune simplă a PSD împotriva Ministrului Muncii, Raluca Turcan. Este pe tema legii votată anul trecut de parlamentul majoritar PSD – dreptul la pensia de urmaș/ajutor lunar pentru familia personalului medical care a decedat în urma complicațiilor cauzate de infectarea cu Covid-19. Așa a fost concepută legea – pentru personalul medical.

Au memoria scurtă PSDiștii. Eu, nu. Legea aceasta, deși pleacă de la o realitate de necontestat, este foarte prost scrisă și votată ca atare. Nu scrie în ea sursa de finanțare – din bugetul de stat, din bugetul asigurărilor sociale, ca să fie clar ce instituție din cadrul Ministerului Muncii urmează să facă plățile. Nicio normă metodologică nu poate adăuga la lege. Le-am spus acest lucru anul trecut, nu le-a păsat.

Nu scrie în lege cât se plătește în situația în care sunt mai mulți urmași sau dacă acest cuantum al pensiei de urmaș rămâne același și în cazul decesului ambilor părinți. Dau doar două exemple. Pentru că PSD nu a făcut decât să se urce pe drama unor oameni fără să îi pese, de fapt, să facă o reglementare bună. A prins din zbor o temă, se dădea că îi pasă și a făcut, ce știe PSD să facă, lucrurile de mântuială. Nu este singurul exemplu. Anul trecut era un festival al reglementărilor neserioase făcute de PSD în Parlament. Încerca Guvernul Orban să facă ceva pentru oameni, să vină cu sprijin rapid? PSD distrugea totul în Parlament.

Am urmărit să repar situația. M-am mobilizat alături de echipa mea de la Minister (@2020, Alin Ignat) și am redactat articolele de clarificare pe care le-am trimis, prin grupul parlamentarilor PNL, la Parlament, chiar din sesiunea trecută. Nu au fost puse pe ordinea de zi.

Ești o rușine, PSD! Efectiv ești o rușine. Speculezi, cu un cinism înfiorător, dramele oamenilor doar pentru câștig electoral. Nu știi să faci treabă, la tine este doar spoială”, a scris, miercuri, Violeta Alexandru pe facebook.

În aceeași zi, Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunța că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan. Criticile liderului PSD fac referire la anunțul oficialului guvernamental cu privire la acordarea unui sprijin pentru familiile medicilor care au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel ciolacu Ministrul Muncii motiune simpla raluca turcan rusine psd violeta alexandru
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes