De ce nu e România în Schengen? Europarlamentarul Rareș Bogdan lămurește problema și recunoaște că ”votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obţinut”: Sunt sigur că Spania va pune pe ordinea de zi a JAI din toamnă

De ce nu e România în Schengen? Europarlamentarul Rareș Bogdan lămurește problema
De ce nu e România în Schengen? Europarlamentarul Rareș Bogdan lămurește problema

Rareş Bogdan, despre aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen: România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum. Cei din Austria vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar

Rareş Bogdan, europarlamentar PNL este de părere că România are ”o fereastră de oportunitate” pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar consideră că cuplarea de Bulgaria îngreunează situaţia ţării noastre. Bogdan a precizat că urmează o vizită din partea Austriei, în România, iar în urma acestei vizite va fi transmis un mesaj clar privind aderarea la Schengen.

Rareş Bogdan a precizat la Prima News, duminică seară, că pe el nu l-au sancţionat românii în privinţa eşecului aderării României la Spaţiul Schengen.

Am spus ce am avut de spus şi pe mine nu m-au sancţionat românii. La responsabili nu apare numele lui Rareş Bogdan, nici al lui Motreanu, Buşoi, Tudose. Aţi văzut cine apare. E un subiect care trebuie rezolvat. Din cauza coaliţiei de guvernare din Suedia e mai greu să pună subiectul pe agenda JAI”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat de ce nu e România în Schengen, europarlamentarul liberal a vorbit despre cuplarea României de Bulgaria.

România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum şi România în momentul ăsta trebuie să ceară ca să i se dea (…) Instituţiile statului şi-au făcut pe deplin datoria. Au  atras atenţia cu o posibilă problemă legată de Austria. Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, consider că a rămas o problemă. Cred că rămânând cuplaţi de bulgari, care în momentul ăsta sunt într-un conflict major, escaladat cu Olanda, votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obţinut. Votul pentru România îl obţinem în orice moment”, a declarat Bogdan.

Europarlamentarul a adăugat că urmează o vizită din partea Austriei, în România.

Cei din Austria în următoarea perioadă vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar, un mesaj pe care îl aşteaptă Spania pentru că sunt sigur că Spania va pune pe ordinea de zi a JAI din toamnă, problema extinderii spaţiului Schengen pentru România. Am rezerve cu privire la accesul Bulgariei”, a subliniat Rareş Bogdan, liderul delegației europarlamentarilor români din PPE.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengen romaniade ce nu e romania in schengeneuroparlamentar rares bogdanrares bogdanrares bogdan schengenschengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes