Eurovision 2023 – Theodor Andrei ratează, cum era de așteptat, calificarea în finala de sâmbătă

Theodor Andrei
Theodor Andrei

România a concurat în semifinala 2 a Eurovision 2023, ce s-a desfășurat joi, 11 mai. Theodor Andrei a fost reprezentantul țaării noastre cu piesa ”D.G.T. (Off and on)”, compusă chiar de el. Însă, așa cum previzionau casele de pariuri, el nu a prins un loc în finala de sâmbătă, 13 mai.

Joi seară, publicul a ascultat şi fragmente din cântecele Spaniei – reprezentată de Blanca Paloma, Marii Britanii – Mae Muller, şi Ucrainei – Tvorchi, calificate automat în finală.

Cele 10 țări care merg în marea finală Eurovision 2023 de sâmbătă, de la Liverpool, au fost anunțate în ordine aleatorie: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia, Slovenia.

Alături de acestea vor cânta sâmbătă reprezentanții celorlalte țări care au trecut de proba primei semifinale: Croaţia, Republica Moldova, Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

În timpul votului, Mariya Yaremchuk din Ucraina (concurentă Eurovision în 2014) a cântat mai multe melodii ucrainene îndrăgite. I s-au alăturat rapperul OTOY şi reprezentanta ucraineană Junior Eurovision, Zlata Dziunka, în vârstă de 14 ani.

Punctul culminant a fost interpretarea cântecului “Carol Of The Bells”, care se bazează pe melodia ucraineană “Shchedryk”, scrisă de compozitorul ucrainean Mykola Leontovych în 1914. Moment realizat în colaborare cu Televiziunea ucraineană.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului de pe teritoriul acestei ţări.

Anul acesta, la a 67-a ediție a concursului ESC, participă 37 de ţări. Dintre acestea, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision.

Restul de șase, Ucraina – în calitate de câștigătoare a ediției 2022, împreună cu celelalte așa-numite „5 mari” țări plătitoare participante (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale, fiind calificate direct în marea finală din 13 mai 2023.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

eurovision 2023 finala Eurovision romania eurovision romania semifinala eurovision theodor andrei
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes