Fapte, nu vorbe! susține Rareș Bogdan, care a semnat o ”Declarație-angajament” alături de europarlamentarii PPE ”pentru a îmbunătăți drepturile femeilor”

Fapte, nu vorbe! susține Rareș Bogdan, care a semnat o ”Declarație-angajament”
Fapte, nu vorbe! susține Rareș Bogdan, care a semnat o ”Declarație-angajament”

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, liderul grupului României din PPE, anunță că grupul popularilor europeni a lansat o Declarație-angajament prin care se solicită ”metode eficiente pentru a îmbunătăți drepturile femeilor”. Documentul reprezintă o ”ambiție reală”, de aceea și-a pus semnătura pe document, afirmând că ”egalitatea între femei și bărbați și egalitatea de gen se află în centrul valorilor noastre europene”.

Fapte, nu vorbe! În acest spirit, am semnat o Declarație – angajament prin care Grupul EPP din Parlamentul European cere sincer metode eficiente pentru a îmbunătăți drepturile femeilor”, scrie Rareș Bogdan, într-un document de presă.

”Am observat la colegii mei o determinare deosebită și deoarece m-am convins, în discuțiile avute, că documentul reprezintă o ambiție reală, l-am semnat. Declarația vorbește despre salariu egal pentru muncă egală, combaterea violenței de gen, susținerea mai puternică a femeilor în domenii precum știință și tehnologie, antrenorat și mediul de afaceri. Îmi place în mod deosebit determinarea de a face din Europa primul continent care a eliminat violența de gen. Obiectivele asumate de Popularii Europeni în acest document de poziție trebuie menținute în centrul procesului decizional. Doamne ajută!”, mai spune europarlamentarul PNL.

Documentul, mai jos:

”Egalitatea între femei și bărbați și egalitatea de gen se află în centrul valorilor noastre europene: esența a ceea ce suntem ca europeni.

Noi, ca continent și Uniune, conducem în căutarea globală pentru egalitatea de gen și promovarea rolului femeilor în societate, dar nu suntem încă acolo. Realizarea unei Europe care funcționează pentru femei este un angajament pe care îl luăm nu doar astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii, ci în fiecare zi pe măsură ce căutăm să îmbunătățim Uniunea Europeană.

În întreaga lume, vedem că vocile femeilor sunt reduse la tăcere și înecate în timp ce sunt supuse persecuției și le sunt negate drepturile fundamentale. Femei din Afganistan, Belarus, Iran și Ucraina: vă suntem alături. Europa nu va înceta niciodată să fie un campion pentru drepturile tale.

Noi, în Grupul Partidului Popular European, ne angajăm astăzi să ne continuăm munca pentru a realiza o Europă cu șanse egale pentru fiecare copil, indiferent dacă este băiat sau fată, și oriunde s-ar fi născut în Europa. Pentru europenii de mâine.

Pentru ca ele să poată:

Să trăiescă pe primul continent care a eradicat violența de gen. Femeile nu ar trebui să mai trăiască cu frica de siguranța sau de viața lor doar pentru că sunt femei. Datorită evenimentelor recente, solicităm tuturor statelor membre să trateze aceste crime cu gravitatea pe care o merită.
Munca pe un continent unde munca egală este recunoscută cu salariu egal. Reducerea diferențelor de remunerare între femei și bărbați, astfel încât fiecare femeie să poată fi plătită cu ceea ce i se datorează, este esențială.
Să știm că talentul lor va fi recunoscut. Pentru ca fiecare femeie să știe că este posibil să stea în consiliul de administrație al unei companii sau să fie politician.
Credeți că responsabilitățile lor ca îngrijitor pot fi împărțite. O femeie nu ar trebui să fie niciodată opțiunea implicită pentru îngrijirea copiilor sau a rudelor.
Creați Europa de mâine. Femeile din Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică și femeile antreprenori ar trebui să fie norma, nu excepția.
Grupul PPE își reia astăzi angajamentul de a menține aceste cinci obiective în centrul procesului decizional al UE. Împreună, putem construi o Europă care dă putere și celebrează cu adevărat femeile.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

drepturile femeiloreuroparlamentar rares bogdangrupul pperares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes