Nicolae Ciucă îşi depune mandatul pe 26 mai. Nu ia în calcul portofoliul de la Apărare. Miercuri va avea loc o şedinţă a coaliţiei

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă îşi depune mandatul pe 26 mai, au precizat surse politice. Liderul PNL nu vrea să preia portofoliul Apărării însă se gândeşte la varianta de a fi vicepremier în noul Executiv.

Cele două partide din coaliţie, PSD şi PNL, care se reunesc în şedinţe marţi vor decide ce ministere vor fi comasate, o şedinţă a coaliţiei de guvernare urmând să aibă loc miercuri.

Premierul Nicolae Ciucă este hotărât ca pe 26 mai să îşi depună mandatul, pentru a se face rocada guvernamentală, au precizat sursele politice, care arată că liderul PNL nu vrea să preia ministerul Apărării în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu, dar se gândeşte la varianta funcţiei de vicepremier. PNL şi PSD vor discuta în şedinţele conducerilor de marţi despre comasarea ministerelor, astfel că cel mai probabil protocolul coaliţiei va fi denunţat şi se va renegocia, au mai spus sursele.

O şedinţă a coaliţiei va avea loc miercuri, după ce liderii celor două formaţiuni vor lua mandatul de la partide pentru negocierea rotativei guvernamentale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mandat ciucanegocieri guvernnicolae ciucanoul guvernrocada guvernrotativasedinta coalitie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes