Nicolae Ciucă: Organizarea reuniunii PPE la Bucureşti este un semn de recunoaştere a importanţei PNL şi a relevanţei României

Nicolae Ciucă a avut, la sediul PNL, o întâlnire cu preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber
Nicolae Ciucă a avut, la sediul PNL, o întâlnire cu preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber

Faptul că organizarea Congresului Partidului Popular European s-a realizat la Bucureşti reprezintă un semn de recunoaştere a importanţei pe care o are PNL în interiorul familiei Popularilor Europeni şi a relevanţei pe care o are România, a declarat, marţi, liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber.

Nicolae Ciucă a avut, la sediul PNL, o întâlnire cu preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, prezent la Bucureşti cu prilejul Congresului PPE care se desfăşoară miercuri şi joi.

“Mă bucur foarte mult că am primit această decizie ca Partidul Popular European să desfăşoare în următoarele trei zile Congresul PPE aici, la Bucureşti. Este un semn de recunoaştere a importanţei pe care PNL o are în interiorul familiei Popularilor Europeni, în familia de centru-dreapta a politicii europene şi, în acelaşi timp, este un semn de recunoaştere a relevanţei pe care România o are pentru tot ceea ce înseamnă solidaritatea, unitatea şi măsurile, deciziile care vor fi luate pentru viitorul Europei”, a punctat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a precizat că România a reuşit, prin angajamentul cetăţenilor săi, prin angajamentele politice, să evolueze, din 2007, când a aderat la Uniunea Europeană, până în prezent.

“Ca atare, în acest moment, semnul sub care se desfăşoară acest congres este unul al solidarităţii şi este unul al deciziilor pe care trebuie să le luăm pentru cetăţenii Europei, pentru cetăţenii României, pentru tot ceea ce înseamnă siguranţa şi securitatea în perioada imediat următoare, pe termen mediu şi, de ce nu, deciziile la un astfel de Congres trebuie să vizeze obiective pe termen lung”, a evidenţiat Ciucă.

El a subliniat sprijinul Partidului Popular European în privinţa îndeplinirii obiectivelor economiei româneşti, ale fermierilor, ale industriei şi mediului de afaceri autohtone.

Potrivit lui Ciucă, obiectivele Congresului PPE se referă la susţinerea cetăţenilor Uniunii Europene, a cetăţenilor României, la prezervarea valorilor politicilor de centru-dreapta şi la asigurarea securităţii interne şi externe a UE şi a fiecărei ţări în parte.

Citește și: Manfred Weber îl remarcă pe europarlamentarul Rareș Bogdan: Când interesele României sunt afectate, el ridică mâna și își apără țara

“Sunt convins că domnul preşedinte Weber va puncta mai pregnant ceea ce urmează să însemne deciziile care se vor lua în cadrul congresului. Cu certitudine, în finalul acestui congres, vom avea aprobată strategia de campanie a popularilor europeni şi, desigur, planul electoral. Ca atare, iată încă un motiv în plus să mulţumesc conducerii Popularilor Europeni, să-i mulţumesc lui Manfred personal pentru că au ales să vină la Bucureşti şi să avem toate aceste decizii deosebit de importante pentru cetăţeni, pentru noi toţi, pentru viitorul Europei, pentru viitorul copiilor noştri aici, în Bucureşti”, a mai transmis liderul PNL.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

congres ppecongres ppe bucurestinicolae ciuca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes