Piesa asta este hit: ROTATIVA a murit! VIDEO Ciucă rămâne premier, Ciolacu șef la Camera Deputaților, coaliția nu se sparge

Lelemen Hunor, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu
Lelemen Hunor, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente li realizările Cabinetului, că a convenit cu partenerii de coaliţie ca până la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

UPDATE – ”Am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu alta am construit”, a declarat preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Declarații Nicolae Ciucă

„Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum până acum, împreună cu dvs am găsit soluţii, aşa cum până acum nu am dat înapoi în faţa responsabilităţii, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ, am decis să menţinem acest dialog astefel încât să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice şi să facem în aşa fel încât pe baza înţelegerii şi raţiunii împreună cu dumnealor să găsim soluţii. (…) (…) În acest moment, făcând apel la raţiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat. (…) Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier şi în felul acesta să fie create toate condiţiile ca într-o perioadă cât mai scurtă să putem pune în continuare în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliţiei”, a anunţat Nicolae Ciucă vineri dimineaţă.

Acesta a subliniat că în zilele care urmează va continua dialogul cu reprezentanţii greviştilor, arătându-se convins că se va ajunge la „o soluţie pentru protest. Nicolae Ciucă a menţionat că măsurile prezentate până în prezent au fost îndreptate în „în direcţia ” de a demonstra cadrelor didactice că tot ceea ce îşi asumă guvernul, va îndeplini.

Ciucă a vorbit despre stabilitatea pe care guvernul pe care l-a condus până acum a sigura-t, dar şi despre inflaţie, arătând că există premise ca până la finalul acestui an procentul acesteia să scadă la un nivel cu doar o cifră.

„Am considerat că prin investiţii putem să asigurăm creşterea economică iar anul trecut absorbţia fondurilor euro şi val investiţiilor străine a fost de aproximativ 22 de miliarde de euro, ceea ce este un record pentru ţara noastră ” a mai spus premierul încă în funcţie.

”Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în ontinuare responsabilitatea funcţiei de premier”, a declarat Ciucă.

UPDATE – ”Decizia luată de noi trei este o decizie corectă pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm”, a subliniat liderul PSD Marcel Ciolacu.

UPDATE – ”Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în ontinuare responsabilitatea funcţiei de premier”, a anunţat Nicolae Ciucă.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Guvernul a anunţat declaraţii de presă ale prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciuca, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepremierului Kelemen Hunor.

VIDEO

Declaraţiile sunt făcute în contextul în care vineri este aăteptat un anunţ al premierului Ciucă referitor la depunerea mandatului, pentru realizarea rotaţiei la guvernare, conform Protocolului PSD-PNL, dar şi în contextul crizei provocate de greva cadrelor didactice, de a cărei soluţionare este condiţionată schimbarea la conducerea Executivului, după cum a afirmat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie. ”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.
Guvernul a propus joi seară sindicaliştilor din educaţie. mărirea veniturilor personalului nedidactic în medie cu 9%, precum şi acordarea a două prime de câte 500 de lei, în lunile iunie şi octombrie, măsura vizând 55.000 de angajaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El a adăugat că pentru personalul didactic şi didactic auxiliar sunt prevăzute prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie. Cărbunaru a prezentat noi drepturi pe care Legile Educaţiei, care vor intra în vigoare de la 1 septembrie, le vor aduce pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar şi universitar.

“Aş spune că e o ofertă complet neinspirată! (…) Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este acelaşi lucru cu ce s-a întâmplat aseară. Nu se mai numesc vouchere, ci primă. Suma este aceeaşi. Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi”, a fost reacţia liderului sindical Simion Hăncescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca premiercoalitiemandat ciucaprobleme educatierotativa a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes