Alina Gorghiu, reacţie la declaraţiile lui Rareş Bogdan referitoare la ministrul Aurescu

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a reacţionat, luni, la declaraţiile lui Rareş Bogdan referitoare la ministrul Aurescu, ea precizând că pe orice ministru s-a dat un vot în PNL şi genul acesta de discuţie trebuie să aibă loc în şedinţele de partid nu în platourile de televiziune, cum de altfel şi replica ministrului tot în şedinţa de partid ar fi trebuit să fie dată. Ea a mai arătat că nu câştigă nimeni din genul acesta de dialog spumos.

”Pe orice ministru s-a dat un vot în PNL. Biroul Politic Naţional, indiferent cum îl cheamă pe ministrul respectiv, dacă este numit de PNL a dat un vot şi vă amintesc că votul a fost covârşitor majoritar în favoarea acelei liste propuse de PNL. Sigur, sunt de acord cu Rareş că niciun ministru nu este perfect, că e de la PSD, de la PNL şi că activitatea într-un minister întotdeauna poate fi îmbunătăţită, însă cred că genul acesta de discuţie trebuie să aibă loc în şedinţele noastre de partid nu în platourile de televiziune, cum de altfel şi replica domnului ministru tot în şedinţa de partid ar fi trebuit să fie dată şi nu dată prin intermediul dvs pentru că nu ne face niciun serviciu având un astfel de dialog în spaţiul public”, a spus Alina Gorghiu, la Senat.

Ea a precizat că ”evaluarea miniştrilor o face premierul şi pe baza opiniilor premierului se pot decide sau nu anumite măsuri dar nu încurajez niciun fel de polemică în spaţiul public”.

”Am învăţat că nu câştigă nimeni din genul acesta de dialog spumos, public. PNL a dat un vot, inclusiv pe ministrul de Externe, atributul nostru de a da un vot politic pentru cabinet, pe care l-am şi susţinut în plenul Parlamentului, a fost exercitat de PNL nu de altcineva”, a mai comentat Gorghiu.

Întrebată dacă este mulţumită de prestaţia ministrului de Externe, Alina Gorghiu a răspuns: ”Dacă am mulţumiri sau nemulţumiri o să le exprim în interiorul PNL, în şedinţele pe care le facem”.

Despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan că ar schimba mai mulţi miniştri, inclusiv de la PNL, preşedintele interimar al Senatului a spus că se aşteaptă ca aceste evaluări să le facă premierul, care este cel care cunoaşte cel mai bine activitatea acestor miniştri.

”De altfel ai nişte criterii obiective pe baza cărora poţi face evaluarea unor miniştri, de la modul în care au îndeplinit punctele la care s-au obligat când au luat portofoliile, care sunt în programul de guvernare, maniera în care proiectele din PNRR au devenit realitatea, modalitatea în care comunică. Sunt nişte criterii în baza cărora premierul va veni cu o evaluare în interiorul partidului, va face o propunere şi fiecare dintre noi avem opinii. Evident că sunt unii miniştri care trebuiau să accelereze activitatea, alţii care au avut o prestaţie foarte bună şi nu vorbesc doar de PNL. (..) Mie îmi pare rău că în spaţiul public reiese dintr-o anumită declaraţie sau alta că Guvernul nu a avut o activitate bună, pentru că realmente acest guvern a reuşit într-o perioadă foarte complicată să rezolve nu doar crize suprapuse ci să atragă fonduri europene, este cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, pe care România o are, cel mai mare procent de investiţii străine în economia românească şi de ce să nu o spunem, cea mai mare creştere economică din Europa”, a spus ea.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul.

Bogdan a adăugat că, de-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali.

Europarlamentarul liberal a afirmat, de asemenea, că ar schimba mai mulţi miniştri. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ. ”Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.

În replică, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

“Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Alina Gorghiugorghiu rares bogdanrares bogdan aurescuscandal aurescu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes